Au picat Facebook și Instagram. Utilizatorii de pe tot globul s-au trezit într-o lume digitală parțial paralizată

253
0

Astăzi, 5 martie 2024, utilizatorii de pe tot globul s-au trezit într-o lume digitală parțial paralizată, Facebook și Instagram au picat.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Două dintre cele mai mari platforme de social media, Facebook și Instagram, au suferit o cădere neașteptată și semnificativă, lăsând milioane de utilizatori fără acces la serviciile lor.

Până în momentul de față, detalii despre cauzele exacte ale acestei situații sau estimările privind momentul soluționării nu au fost făcute publice, potrivit platech.ro.

În dimineața zilei de 5 martie, rapoartele privind inaccesibilitatea Facebook și Instagram au început să apară pe platforme alternative și forumuri online.

Utilizatorii care încercau să acceseze aceste servicii se confruntau cu mesaje de eroare sau cu încărcări infinite ale aplicațiilor, fără a reuși să ajungă la conținutul dorit.

Răspândirea globală a acestei probleme sugerează că nu este vorba despre o defecțiune izolată sau limitată la o anumită regiune. Companiile mamă, grupate sub umbrela Meta, nu au oferit inițial niciun comentariu oficial, sporind astfel speculațiile și îngrijorarea în rândul comunităților online.

Momentul și durata exactă a acestei pene rămân incerte, evidențiind vulnerabilitatea infrastructurii digitale globale în fața unor astfel de incidente.

Instagram și WhatsApp, picate

Situația s-a extins rapid și către alte platforme ale grupului Meta, inclusiv Instagram și WhatsApp, care au înregistrat, la rândul lor, o creștere alarmantă a rapoartelor de probleme.

Până în prezent, DownDetector a contabilizat aproximativ 300.000 de reclamații legate de Facebook și 47.000 asociate cu Instagram, reflectând amploarea și gravitatea acestei pene de sistem.

Deși grupul Meta, condus de Mark Zuckerberg, nu a oferit inițial detalii sau explicații oficiale în legătură cu sursa problemei, comunitatea online și-a exprimat îngrijorarea și frustrarea pe diverse canale alternative.

Incidentul ridică semne de întrebare serioase privind fiabilitatea și securitatea infrastructurii tehnologice a uneia dintre cele mai influente entități din spațiul digital.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE