Filmul documentar „Navalny” va fi proiectat la Chișinău

374
0

La Chișinău va fi proiectat filmul documentar „Navalny”, informează Ministerul Culturii al Republicii Moldova. Proiecția va fi prezentată la două săptămâni de la moartea celui care, pentru zeci de ani înainte, „va rămâne simbolul curajului și al libertății în Rusia și întreaga lume – fapt pentru care a plătit cu propria viață”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei citate, filmul spune povestea otrăvirii lui Aleksei Navalnîi, în vara anului 2020, a investigării acestei crime și a procesului de tratament și de recuperare a politicianului.

„Evenimentul este dedicat memoriei lui Aleksei Navalnîi, un luptător neînfricat pentru democrație și dreptate, un combatant ardent contra corupției și tiraniei, ucis în Gulagul zilelor de azi din Rusia.

Veniți, să cunoaștem împreună un adevărat erou al zilelor noastre și să reflectăm asupra importanței democrației și libertății”, scrie ministerul Culturii.

Documentarul va fi prezentat la Cinematograful „Odeon”, joi, 29 februarie, ora 18.00, intrarea este liberă, difuzarea filmului va fi în limba engleză.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE