Nouă femei au primit Certificate de grant pentru deschiderea creșelor de tip familial

370
0

Pe 16 februarie curent, a avut loc înmânarea Certificatelor de grant pentru deschiderea creșelor de tip familial, oferite în cadrul „Programului de suport privind inițierea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de tip familial”.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Participantele care au decis să deschidă creșe de tip familial la domiciliu au primit granturi în valoare de 6000 USD oferite de Organizația Internațională a Muncii și de 3000 euro din partea organizației „Street Child”, după ce în prima prima fază de realizare a programului, au beneficiat de instruiri în domeniul antreprenoriatului și de mentorat în elaborarea propriilor planuri de afaceri.

Inițiativa vine să sprijine implementarea „Programului național privind serviciile de îngrijire a copiilor cu vârsta până la 3 ani pentru ani 2023-2026”, elaborat de Ministerul Muncii și  Protecției Sociale, al cărui scop este de a crea servicii calitative de îngrijire a copiilor și de a sprijini părinții în rolul lor educațional, oferindu-le, în același timp, posibilitatea de a participa activ pe piața forței de muncă.

Alexei Buzu, ministrul muncii și protecției sociale: „Noi de mulți ani vorbim că nu avem acces adecvat la servicii de îngrijire a copiilor, că avem un deficit al forței de muncă și că foarte multe mame care ar dori să îmbine viața profesională cu cea de familie, nu au această posibilitate, deoarece până acum, nu am investit în ce avem mai prețios – copiii. Încet, dar sigur, vom crea această economie a îngrijirii, prin grădinițe dotate, prin grupe de creșă deschise și prin servicii alternative de îngrijire individualizată. Nu există o logică mai clară decât să investim în copii și familii”.

„Programul de suport privind inițierea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor de tip familial” este implementat de Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova, cu susținerea financiară a Organizației Internaționale a Muncii și a organizației internaționale de caritate „Street Child”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE