Vicepremierul Serebrian și ambasadorul Rogovei au abordat mai multe teme privind ultimele evoluții din dosarul transnistrean

287
0

Azi, vicepremierul Oleg Serebrian a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul cu misiuni speciale Păun Rogovei, responsabil de dosarul transnistrean în cadrul MAE al Ucrainei.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Oficialul ucrainean va pleca mâine din Chișinău spre Bruxelles, unde va avea o rundă de discuții cu mai mulți demnitari din cadrul instituțiilor europene, inclusiv cu Dorota Suliga, reprezentantul special al UE în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană.

În cadrul discuțiilor, vicepremierul Serebrian și ambasadorul Rogovei au abordat mai multe teme privind ultimele evoluții din dosarul transnistrean și pașii pe care Chișinăul intenționează să-i întreprindă în viitorul apropiat.

Oleg Serebrian a reiterat angajamentul ferm al Chișinăului de a evita escaladarea tensiunilor și a găsi soluții la toate problemele exclusiv pe cale pașnică.

În același timp, a fost subliniat faptul că guvernul moldovean nu va renunța la acțiunile menite să contribuie la aducerea graduală a regiunii transnistrene în câmpul constituțional al Republicii Moldova.

Tot astăzi, după întrevederea cu vicepremierul Serebrian, ambasadorul Rogovei se va deplasa la Tiraspol, unde va discuta cu Vadim Krasnoselski.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE