MEC lansează consultări publice pentru proiectele de manuale școlare. În 2024 vor fi achiziționate 46 de titluri de manuale

404
0
Manualele scolare sunt pregatite pentru elevi, cu ocazia deschiderii noului an scolar, la Liceul de Arte "Dr. Pallo Imre" din Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita, luni, 13 septembrie 2010. Noul an scolar care a inceput, luni, va avea 36 de saptamani de cursuri, insumand 177 de zile lucratoare, cu patru mai multe decat in anii scolari precedenti, elevii urmand sa incheie cursurile in 17 iunie 2011. BALAZS ATTILA / MEDIAFAX FOTO

Pentru a îmbunătăți calitatea manualelor școlare și a exclude toate potențialele erori din acestea, Ministerul Educației și Cercetării invită persoanele interesate să consulte public proiectele de manuale școlare care urmează să obțină avizul ,,Bun de tipar”. După ce vor obține acest aviz, acestea vor fi tipărite și transmise către instituțiile de învățământ general, informează serviciul de presă al MEC.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Proiectele de manuale școlare propuse spre consultare au fost evaluate de către un grup de 3-5 cadre didactice selectate prin concurs și au obținut cel mai mare punctaj în cadrul achiziției publice de manuale școlare.

Proiectele de manuale școlare pot fi consultate la următorul link: https://bit.ly/3I5FR7e. Lista manualelor spre consultare va fi actualizată periodic.

Menționăm că în anul 2024 MEC urmează să achiziționeze 46 de titluri de manuale într-un tiraj total mai mare de 1 mln de exemplare.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE