Victor Chironda: „Astăzi s-a tocmit oficial nunta MAN – PSRM în Consiliul municipal Chișinău”

364
0

Consilierul municipal în Consiliul municipal Chișinău (CMC) din partea Platformei DA, Victor Chironda, într-o postare pe pagina sa de socializare anunță că, azi, 2 februarie, aleșii locali din partea formațiunilor politice MAN și PSRM au creat fracțiunile și au împărțit comisiile de specialitate ale CMC.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Tovarășii și-au împărțit toate comisiile de specialitate ale CMC după cum urmează: MAN și-a luat Comisia juridică, pentru ordinea publică și activitatea administrației publice locale; Comisia pentru buget, economie, finanțe, patrimoniu public local, agricultură și problemele suburbiilor; Comisia pentru protecție socială, ocrotire a sănătății, educație, cultură, mass-media și relații interetnice.

Pentru asigurarea majorității de voturi, PSRM-lui i-a revenit Comisia pentru construcții, arhitectură și relații funciare și Comisia pentru gospodărie locativ-comunală, energetică, servicii tehnice, transport, comunicații și ecologie.

În toate cinci comisii alianța MAN-PSRM are majoritate simplă, dar mai sunt și cei de la PCRM, Renaștere și Partidul Nostru, care pot asigura voturile necesare, dacă ceva”, susține unicul consilier local din partea PPDA, Victor Chironda.

Alesul local presupune că urmează împărțirea funcțiilor de viceprimari, pretori, șefi de Direcții generale și întreprinderi municipale.

„Acum nu îi împiedică nimic să pornească raspilurile (n.r. utilizare ilegală a fondurilor publice) bugetelor și adoptarea PUZ-urilor pe bandă rulantă sub deviza „Orașul trebuie să se dezvolte”.

În opinia lui Victor Chironda, „urmează vremuri grele pentru Chișinău.”

Menționăm că, astăzi, 2 februarie 2024, consilierii municipali s-au întrunit în prima ședință după alegerile locale generale din toamnă. Pentru o  zi de ședință fiecare consilier local ridică 3500 de lei.

Ședința a avut loc cu scandal, strigăte și îmbrânceli.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE