Un bărbat, cercetat în dosarul „Fraudei Bancare”, reținut de CNA și PA la punctul vamal Leușeni

335
0

La 09 ianuarie 2024 la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița de către organul de căutare  al CNA în temeiul mandatului judecătoresc din 01 aprilie 2022 emis de instanța de judecată în cauza penală denumită generic „Frauda Bancară” a fost reținut un bărbat de 44 ani care era dat în căutare internațională, informează CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Bărbatul este acuzat de complicitate la spălare de bani, în interesul unei organizații criminale, acțiuni manifestate prin convertirea și transferul mijloacelor financiare în sumă de 600 000 EUR obținute pe cale infracțională de la Banca de Economii SA în perioada lunii noiembrie 2014, care după o serie de tranzacții suspecte și transferuri pe conturile unor companii nerezidente și rezidente au fost introduși în circuitul legal al Republicii Moldova.

Potrivit CNA, în luna martie 2023, cauza penală în privința persoanei indicate a fost trimisă în instanța de judecată de Procuratura Anticorupție cu aplicarea prevederilor Codului de procedură penală ce vizează finalizarea urmăririi penale în lipsa învinuitului.

Pentru data de 11 ianuarie 2024 ora 12.00 este fixată următoarea ședință de judecată la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

După efectuarea procedurii de reținere de către Procuratura Anticorupție persoana a fost transmisă în custodia Penitenciarului nr.13 mun. Chișinău pentru executarea măsurii procesuale de constrîngere arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE