Serviciile electronice guvernamentale vor fi disponibile prin intermediul aplicației mobile EVO. Guvernul a aprobat baza normativă

350
0

Cabinetul de miniștri a aprobat conceptul pentru aplicația guvernamentală EVO. Prin intermediul acesteia, atât persoanele fizice, cât și juridice, vor avea acces la informații și funcționalități.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Aplicația mobilă va face disponibil un portofel de acte digitale, unde vor putea fi accesate: buletinul de identitate, permisul de conducere și certificatele de înmatriculare. Mai mult, acesta va integra module și date din MCabinet, precum și va oferi acces direct la serviciile și informațiile din Portalul Serviciilor Publice.Versiunea completă va include opțiunea de oferire, revocare, revizuire și păstrare a împuternicirilor MPower; va face posibilă efectuarea programărilor la serviciile disponibile în sistemul eProgramare, precum și accesarea informațiilor cu privire la statutul de asigurat, medicul de familie, informații despre vaccinuri și alte informații de sănătate.

Autentificarea în aplicație va fi posibilă prin intermediul semnăturilor electronice și a portalului MPass, oferind și un mod vizitator.

Agenția de Guvernare Electronică a fost desemnată în calitate de posesor și deținător al aplicației EVO și va asigura funcționalitatea și dezvoltarea continuă a aplicației. Aceasta va putea fi descărcată gratuit prin intermediul platformelor și magazinelor online Play Store și App Store.

Implementarea aplicației EVO se realizează cu suportul partenerilor de dezvoltare (proiectul Tehnologiile Viitorului, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie; dar și UNDP), costul fiind de peste 3,5 milioane de lei. Pentru anul 2024, dezvoltarea noilor funcționalități destinate reprezentanților mediului de afaceri se va realiza cu suportul Proiectului Tehnologiile Viitorului, costul estimat fiind de aproximativ 2,0 mln lei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE