METEOROLOGII AVERTIZEAZĂ// Lapoviță și ninsoare pe 7 ianuarie, iar pe 8 ianuarie va ninge puternic, izolat va viscoli

396
0

În legatură cu deplasarea unui ciclon sudic și pătrunderea unei mase de aer polar în apropierea teritoriului statului, în intervalul 7-10 ianuarie, se prevăd condiții complicate ale vremii. Pentru această perioadă, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Portocaliu de schimbare bruscă a vremii.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, pe 8 ianuarie va ninge puternic (15-20 l/m2), izolat va viscoli. Pe drumuri se vor forma troiene și ghețuș.

Izolat pe firele electrice și copaci se vor semnala depuneri de lapoviță.

Pe 7-9 ianuarie vântul nord-vestiс va prezenta intensificări în rafale de până la 15-20 m/s.

Pe 8-10 ianuarie temperatura medie zilnică va scădea cu 10-15°C.

 În legătură cu schimbarea bruscă a vremii, Poliția Republicii Moldova atenționează  participanți la trafic.

„Conducătorilor auto le reamintim să nu pornească la drum dacă nu au echipat autovehiculul cu pneuri corespunzătoare, să conducă cu viteză redusă, să verifice starea frânelor și să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată  şi sac cu nisip.

Asigurați-vă că automobilul este alimentat cu combustibil, că aveți telefonul încărcat și copiii sunt transportați în siguranță.

Nu uitați despre obligativitatea de a conecta faza scurtă a luminii de întâlnire.

Recomandabil ar fi să vă abțineți de la deplasările lungi, dar dacă ați decis să mergeți în vizită la rude, de sărbători, informați-vă din timp despre starea traseului pe care urmează să vă deplasați și în localitățile în care mergeți”, recomandă forțele de ordine.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE