Ministerul Educației condamnă orice tip de violență în școli. Cazul din Aluatu „educație cu capul de perete” va fi anchetat

513
0

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) s-a autosesizat cu referire la informația apărută în mass-media referitor la cazul de violență care ar fi avut loc în școala din satul Aluatu, raionul Taraclia, despre care a scris jurnal.md.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

MEC informează că va dispune demararea unei anchete la nivel de direcție raională de învățământ și la nivel de instituție de învățământ pentru elucidarea tuturor circumstanțelor cazului.

MEC condamnă acțiunile care contravin codului de etică al cadrului didactic, precum și orice tip de violență în mediul educațional.

Potrivit jurnal.md, directoarea școlii din satul Aluatu, raionul Taraclia, ar fi obligat doi elevi să se lovească cu capul de perete, în timpul orei opționale de Educație pentru societate, pe care le-o predă. Pentru că și-au uitat cărțile acasă, elevii au avut de ales ca formă de pedeapsă între a face o sută de flotări, fie să se bată de o sută de ori cu capul de perete. Băieții au ales varianta a doua, care li s-a părut mai ușoară, și s-au lovit până profesoarei „i s-a făcut milă de ei”. Asta au declarat pentru Jurnal.md unul dintre elevii vizați și mama celuilalt, sub protecția anonimatului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE