Buteliile de gaz – „bombe cu ceas” în gospodăriile moldovenilor

488
0
Sursa foto: jurnal.md

O persoană a primit arsuri în timpul utilizării necorespunzătoare a unei butelii de gaz în satul Ruseștii Noi din raionul Ialoveni, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei, un bărbat, în vârstă de 50 de ani, a primit arsuri în timpul utilizării necorespunzătoare a unei butelii conectate la un aragaz. Cazul a fost înregistrat în seara zilei de 2 ianuarie 2024 într-o casă de locuit din satul Ruseștii Noi, raionul Ialoveni. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 21:49.

Potrivit informațiilor înregistrate, proprietarul locuinței a primit arsuri parțiale în regiunea feței și pe mâini, în timpul ce încerca să aprindă aragazul din locuința care era conectat la o butelie de gaz.

Conform datelor, flacăra spontană a izbucnit din cauza unei scurgeri de gaz de la reductorul buteliei. Incendiul în locuința nu s-a produs, iar bărbatul a fost preluat de serviciul asistență medicală urgentă și transportat la spitalul raional pentru îngrijiri medicale de rigoare.

În acest context, IGSU îndeamnă repetat cetățenii să respecte regulile de securitate, în vederea evitării situațiilor de risc cauzate de exploatarea necorespunzătoare a buteliilor de gaz și a instalațiilor conectate la gaze naturale.

Oamenii sunt rugați să păstreze buteliile de gaz în exteriorul locuințelor, să alimenteze astfel de utilaje doar cu combustibilul pentru care sunt destinate, precum și să verifice sistematic instalațiile conectate la gaze și utilizate în case și gospodării.

De asemenea, încăperile, unde sunt instalate astfel de utilaje trebuie să fie aerisite pentru evitarea intoxicațiilor.

Totodată, în cazul depistării unor defecțiuni la instalațiile conectate la gaze, cetățenii sunt rugați să apeleze la ajutorul specialiștilor, pentru înlăturarea acestora.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE