ARBI a aplicat sechestru pe un cont bancar, în valoare de circa 25 de milioane de lei, într-un dosar de spălare a banilor

383
0

Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) a aplicat sechestru pe un cont bancar, în valoare de aproximativ 25 de milioane de lei, săptămâna trecută. Indisponibilizarea mijloacelor financiare a fost executată în baza delegației Direcției generale urmărire penală a CNA, în cadrul unei cauze penale pornite pe spălare de bani. În perioada de raport, Agenția a plasat pe conturile trezoreriale circa 900 de mii de lei, informează CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La moment, Agenția are în gestiune 84 de delegații de la ordonatori pe 53 de cauze penale în privința a 119 subiecți cu statut procesual de bănuit sau învinuit.

Săptămâna trecută, CNA a desfășurat și alte activități pe componentele de prevenire și combatere a corupției după cum urmează: au fost definitivate două expertize criminalistice și una IT, au fost transmise autorilor 11 rapoarte de expertiză anticorupție și șase avize, au fost finalizate șapte analize operaționale și au fost eliberate 98 de caziere de integritate.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 49 de apeluri de la cetățeni. În cancelaria CNA au fost înregistrate 1423 de materiale.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE