Indemnizația antrenorilor sportivilor de performanță va fi recalculată anual 

375
0

Indemnizația viageră a antrenorilor sportivilor de performanță va fi recalculată anual, începând cu 1 ianuarie 2024. O decizie în acest sens a fost aprobată de cabinetul de miniștri. Până în prezent, de acest tip de recalcul au beneficiat numai sportivii de performanță.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Plata unică urmează a fi recalculată de Ministerul Educației și Cercetării pentru fiecare beneficiar în parte, după comunicarea de către Biroul Național de Statistică a datelor privind salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, cu transmitere ulterioară a informației către Casa Națională de Asigurări Sociale.

Stabilirea recalculului indemnizației viagere pentru antrenori va crea o echitate între sportivii de performanță și antrenorii acestora.

La etapa actuală, 68 de persoane (45 de sportivi de performanță și 23 de antrenori) beneficiază de indemnizație viageră din bugetul de stat.

Sportivii de performanță se bucură și de recalcularea anuală a indemnizației viagere.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE