Executivul susține deschiderea farmaciilor în sate

380
0

Agenții economici care vor fonda farmacii în sate vor primi subvenții și alte facilități din partea statului. Astăzi, 21 decembrie, cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul privind condițiile de licențiere a activității farmaceutice în localitățile rurale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, antreprenorii care vor deschide farmacii în satele în care nu există asistență farmaceutică vor primi primi licență gratuită și subvenții lunare de la 10 până la 20 de mii de lei, în funcție de venitul înregistrat.

Scopul proiectului este de a  asigura cu medicamente esențiale populația din zona rurală, prin amplasarea rațională a farmaciilor în regiuni. Acest lucru va contribui la menținerea stării de sănătate a populației, dar și la reducerea semnificativă a barierelor în accesul la tratament, generând un impact pozitiv asupra calității vieții cetățenilor.

În prezent, în Republica Moldova, sunt autorizate 1510 farmacii, care sunt distribuite neuniform, întrucât majoritatea sunt concentrate în municipii și centre raionale.

Din cele 1477 de sate, în doar 418 există farmacii.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE