Cronologia tragediei morții celor doi soți în apropierea satului Florica, raionul Căușeni, blocați în zăpadă. La 14.20 șoferul a refuzat o rudă să meargă în Florica, așteptând un tractor din Coșcalia pentru a scoate mașina

583
0
Sursa foto: politia.md

Astăzi, în cadrul unui briefing de presă, ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a relatat cronologia tragediei morții celor doi soți, în vârstă de 63 și 64 de ani, care au decedat duminică, 26 noiembrie, într-o mașină, blocată în zăpadă, în apropiere satului Florica, raionul Căușeni.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pe 26 noiembrie, aproximativ la ora 12.00, automobilul s-a împotmolit între satele Florica și Coșcalia.

La ora 14:20, o rudă a șoferului și alte două persoane au mers pe jos la automobilul blocat și au stabilit că nu vor putea scoate mașina cu forțe proprii. Șoferul i-a spus că a chemat un tractor din satul Coșcalia și a refuzat să meargă în Florica. Ginerele și cei doi însoțitori s-au întors în Florica.

La 14:58 a fost dat primul apel al șoferului la 112 în care anunță că este împotmolit „de-asupra” satului Florica, operatorul a transmis informația la S.A. Drumuri.

La ora 15:37, șoferul sună din nou ruda și o roagă să îi aducă haine groase. Ruda a mers cu calul până la mașină și le-a dus haine groase. Șoferul și pasagera au încercat să meargă  în satul Florica, dar femeii i s-a făcut rău și persoanele au decis să rămână la mașină.

La ora 16:48 echipa de intervenție din cadrul USP Căinari a pleacat pentru intervenție spre Coșcalia în vederea deblocării drumului principal de acces la sat, pe care erau blocate mai multe mașini, un microbuz cu pasageri și trei tractoare.

La 16:56 a intervenit al doilea apel la 112, în care șoferul a informat că în mașină intră gazele de eșapament. Operatorul 112 l-a anunțat că echipajele încearcă să ajungă, dar echipele nu reușesc să deszăpezească drumul. A  fost întrebat dacă are nevoie de ambulanță, la care șoferul a declarat că nu e nevoie. Operatorul 112 a recomandat solicitantului că, „dacă are vreo posibilitate să găsiți altceva, să vă folosiți pentru că nu știm când o să ajungă echipajele la Dvs.”

La 17:17 echipa de intervenție IGSU a informat că stratul de zăpadă este de 1,5 metri, și tractoarele de la fața locului patinează și nu fac față în efortul de deblocare a drumului principal de acces în satul Coșcalia.

La 17:54 dispeceratul IGSU primește de la serviciul 112 informația despre automobilul împotmolit între Coșcalia și Florica, sarcina fiind dată echipei CPU Căinari care era antrenată în deblocarea microbuzului. CPU Căinari a informat că stratul de zăpadă este foarte mare, drumurile nu sunt curățate și ei nu pot înainta.

Între orele 15:50-18:19 ginerele șoferului blocat a apelat în acest interval de timp de 6 ori la serviciul 112, informând despre situație.

La 17:41 al treilea apel la 112, în care șoferul a anunțat că soției îi este rău și că au nevoie de ambulanță. Apelantul a anunțat că a încercat să se deplaseze spre localitate, dar soției i s-a făcut rău și s-au întors.

Operatorul 112 a transmis informația către dispeceratul CNAMUP.

La 17:48 discuția șoferului cu dispecerul CNAMUP care i-a explicat că ambulanța nu poate ajunge la locație din cauza zăpezii și recomandă cuplului fie să ajungă la traseu fie să se întoarcă în Florica.

La ora 17:49 al patrulea apel către serviciul 112 în care șoferul a informat serviciul 112 că a discutat cu ambulanța și aceasta nu poate veni. Șoferul a solicitat să fie evacuat. Apelantul a informat că zăpada a ajuns la nivelul acoperișului, și că poate deschide doar una din uși pentru a ieși din automobil.

La ora 23:10, după aproximativ 6 ore de intervenție, echipa CPU Căinari a informat că a reușit deblocarea a trei microbuze, patru autoturisme și patru tractoare cu un număr total de 31 de persoane.

La ora 8:00, pe 27 noiembrie, serviciul de gardă al Inspectoratului de Poliție Căușeni a primit un apel telefonic în care un cetățean a comunicat că la intrarea în satul Coșcalia au fost depistate două persoane decedate într-un automobil înzăpezit.

Poliția a deschis anchetă pe acest caz. Procuratura a deschis dosar penal pe această cauză.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE