Parlamentul va găzdui vizita deputaților din Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului Danemarcei

377
0

Legislativul va găzdui vizita delegației Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul Regatului Danemarcei. Oficialii danezi se vor afla în Republica Moldova în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie. De asemenea, deputații din Parlamentul danez vor efectua o vizită și în Ucraina.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La Parlament, deputații danezi au planificate întrevederi cu șeful legislativului, Igor Grosu, cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu membrii comisiei. Agenda vizitei include o întrevedere cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, precum și discuții cu unii membri ai Guvernului – vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, și ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

În cadrul vizitei, vor fi abordate mai multe subiecte de actualitate, printre care figurează situația de securitate din regiune, cooperarea moldo-daneză și parcursul european al Republicii Moldova.

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Regatul Danemarcei au fost stabilite la 20 ianuarie 1992.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE