Actori celebri din Moldova și România, la avanpremiera filmului „Omul fără linia vieții”. Lungmetrajul, premiat la „Hollywood Florida Film Festival”, a fost lansat cu aplauze și ovații

470
0
Sute de oameni au urmărit filmul „Omul fără linia vieții” în cadrul avanpremierei naționale, desfășurată în incinta cinematografului „Happy Cinema”, deschis recent la Chișinău. Producția cinematografică, câștigătoare a trei premii în cadrul festivalului internațional „Hollywood Florida Film Festival”, a fost proiectată concomitent în patru săli de cinema. Pelicula relatează povestea de viață a inventatorului român Ionel Sporea și a fost regizată de moldoveanca Adriana Vasilcov.

La eveniment a fost prezent și inginerul Ionel Sporea, protagonistul real al filmului, dar și scenaristul lungmetrajului. Inventatorul a venit din Spania pentru a participa la avanpremieră.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
Nu au ratat evenimentul nici actrițele din România Eugenia Șerban și Oana Zara. Acestea afirmă că au avut emoții mari, întrucât au văzut pentru prima dată filmul.

Tot pentru prima dată a vizionat filmul și Bogdan Medvedi, interpretul care a scris piesa „TU”, soundtrack-ul oficial al producției cinematografice. Artistul a jucat în film și rolul unui prieten al eroului principal din „Omul fără linia vieții”.

Din distribuția lungmetrajului mai fac parte actorii Maia Morgenstern, Armand Calotă, Rareș Andrici, Petru Oistric, Dana Ciobanu și Alina Rusu.

În România, premiera filmului „Omul fără linia vieții” va avea loc pe 30 noiembrie. Tot din această zi, lungmetrajul va fi proiectat în sălile de cinema din Republica Moldova și România.

Producția cinematografică este bazată pe fapte reale și relatează istoria impresionantă a lui Ionel Sporea, românul care a inventat lansatorul automat de mingi de tenis de masă. Inginerul devine o vedetă în lumea sportului, doar că ajunge după gratii fiind învinuit de trădare de patrie, cu sentința dură: 12 ani de pușcărie la Jilava. E eliberat abia după moartea lui Ceaușescu și decide să emigreze în Canada. Astfel, invenția care urma să-l facă bogat și celebru l-a lipsit de identitate și succes. Biletele sunt deja în vânzare și pot fi cumpărate pe site-ul omulfaraliniavietii.com.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE