A crescut numărul de adresări la Centrul municipal pentru persoanele fără domiciliu stabil. În prezent sunt adăpostite 67 de persoane

358
0

La Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil din stradela Haltei 2 sunt adăpostiți 67 de beneficiari. Dintre aceștia, opt oameni au sosit sâmbătă și duminică, în zile friguroase cu ploi și ninsori. Nou-veniții sunt din oraș și din raioanele republicii. Ei au fost aduși la centru de către echipele poliției sau de către Serviciul de Urgență Prespitalicească.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Capacitatea Centrului  este de 100 de locuri, iar la necesitate instituția poate să primească până la 130 de persoane.

Începând cu data de 1 noiembrie, în scopul sporirii măsurilor de protecție a persoanelor fără domiciliul stabil în perioada rece a anului şi prevenirii a cazurilor de hipotermie, Centrul municipal de găzduire şi orientare din stradela Haltei nr. 2 și-a trecut activitatea în regim non-stop.

Oamenii fără adăpost beneficiază aici de hrană caldă, de trei ori pe zi, precum și de îmbrăcăminte, încălțăminte și produse de igienă.

De rând cu cei care vin și pleacă de la Centrul de găzduire, în prezent, sunt adăpostiți și 30 de oameni cu necesități de îngrijire specializată. În cazul în care aceste persoane necesită intervenții medicale, ele sunt direcționate și internate în IMSP municipale pentru tratament.

Municipalitatea face apel către cetățenii municipiului, să informeze despre cazurile cu persoane care se află în stradă pe vreme rece și au nevoie de ajutor. Astfel, oamenii sunt îndemnați să-i direcționeze pe boschetari la Centrul municipal de profil, din str-la Haltei 2 sau să anunțe aceste situații la numărul unic pentru apeluri de urgență „112”.

Cheltuielile ce ţin de întreținerea şi funcționarea instituției sunt efectuate anual în limita mijloacelor financiare prevăzute în bugetul municipal Chișinău.

Bugetul Centrului de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil pentru anul 2023 este de 7,2 milioane de lei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE