Ultima oră// Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia: „A fost o perioadă dificilă, cea mai dificilă din istoria R.Moldova”

291
0
Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a dat demisia. Guvernul a aprobat, azi, 8 noiembrie, cererea de demisie.

Vasiloi a postat un mesaj pe pagina sa de socializare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE
„A fost o onoare să conduc Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova. A fost o perioadă dificilă, cea mai dificilă din istoria Republicii Moldova, dar în care instituția pe care am condus-o a făcut față provocărilor.
Vreau să mulțumesc echipei pentru dedicație și profesionalism. Le mulțumesc colegilor din sistemul afacerilor interne și din sistemul de apărare și securitate națională cu care am lucrat în această perioadă împreună.
Nu în ultimul rând le mulțumesc partenerilor noștri care contribuie la dezvoltarea instituțională a Poliției de Frontieră fără precedent.
Unicul interes pe care l-am avut și îl voi avea în continuare, a fost interesul țării și a cetățeanului”, a scris Rosian Vasiloi.
Amintim că Rosian Vasiloi, șeful Inspectoratului Poliției de Frontieră, a fost sancționat cu mustrare aspră. Alți cinci subalterni au primit aceeași pedeapsă, iar patru au fost demiși din funcție. Sancțiunile au fost dictate de membrii Comisiei de control pentru investigarea circumstanțelor producerii tragediei de la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) din iunie curent.
Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, care a menționat că, în urma verificărilor, au fost constatate o serie de „abateri, lacune și deficiențe”. S-a constatat un nivel neadecvat de elaborare și implementare a politicilor în domeniul securității aeronautice și ordinii publice, de asemenea, lipsa reglementarilor privind modul de gestionare a situației specifice și de criză și  modul de  asigurare a securității aeronautice și ordinii publice în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău.
Precizăm că, pe 30 iunie curent, un cetățean al Tadjikistanului a ucis un polițist de frontieră și un agent de securitate după ce i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. În timpul operațiunii speciale de reținere, atacatorul a fost rănit și s-a stins peste câteva zile la spital.
Rosian Vasiloi a fost numit șef al Poliției de Frontieră în august 2021.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE