Mesajul vicepremierului Nicu Popescu cu ocazia opiniei Comisiei Europene privind Raportului de extindere al UE

302
0

 Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a transmis un mesaj cu ocazia recomandării Comisiei Europene de a deschide negocierile de aderare cu Republica Moldova:

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„O zi de o mare importanță pentru Republica Moldova, care marchează o nouă etapă în relația noastră cu Uniunea Europeană: Comisia Europeană RECOMANDĂ deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

 Avizul Comisiei este un puternic semn de sprijin pentru obiectivul nostru european, dar și o recunoaștere a progreselor substanțiale pe care Republica Moldova le-a realizat de la obținerea statutului de țară candidată în iunie 2022: implementarea cu succes a recomandărilor UE, reforme continue care au contribuit la dezvoltarea statului de drept și a fortificării capacităților administrative, independența energetică, o politică externă activă cu un înalt grad de aliniere la mesajele UE și multe altele.

 Din această zi continuăm lucrul cu statele membre ale Uniunii Europene, cu Comisia Europeană pentru a pregăti țara noastră de negocieri. Grupurile de lucru deja sunt constituite și ne aflăm în mijlocul procesului de auto-evaluare a corespunderii legislației naționale cu acquis-ul european.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE