În perioada 30 aprilie – 1 mai, vicepremierul Mihai Popșoi va întreprinde o vizită oficială la Londra, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

236
0
Sursa foto: Mihai Popșoi/Facebook

Ministrul Popșoi va avea o serie de întrevederi cu oficiali englezi printre care ministrul de externe al Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, David Cameron, ministru de stat pentru Europa, Nusrat Ghani, consilierul pentru securitate națională al prim-ministrului, Tim Barrow, membri ai Parlamentului atât din Camera Comunelor, cât și din Camera Lorzilor, anunță MAE.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Și la finalul vizitei, vicepremierul Popșoi va avea și o discuție cu diaspora noastră din Londra. Evenimentul va avea loc marți, 30 aprilie, ora 18:00, în incinta ambasadei, (5 Dolphin Square, Edensor Road, Chiswick, London W4 2ST).

De asemenea, delegația Republicii Moldova condusă de către secretarul de stat Carolina Perebinos, va participa la cea de-a treia reuniune a Dialogului Strategic Republica Moldova – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, care se va desfășura în aceeași zi, la 30 aprilie, la sediul Oficiului pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare. Delegația britanică va fi condusă de către Nusrat Ghani, Ministra pentru Europa.

Relațiile dintre Republica Moldova și Regatul Unit au avansat la nivel de parteneriat strategic în 2020, când a fost semnat Acordul de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare dintre cele două state.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE