Săptămâna trecută, ARBI a sechestrat bunuri în valoare de peste 30 de milioane de lei

419
0

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 30 de milioane de lei, săptămâna trecută, în baza delegațiilor Direcției Generale Urmărire Penală a CNA și Procuraturii mun. Chișinău Oficiul Ciocana.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Printre acestea se numără 23 de conturi bancare, patru încăperi locative, un mijloc de transport, un teren agricol și acțiuni, indisponibilizate într-un caz de spălare de bani, escrocherie și delapidarea averii.

Totodată, 272 de mii de lei au fost preluate în administrare de Agenție. La moment, ARBI are în examinare 89 de delegații, pe 61 de cauze penale, în privința a 128 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat opt expertize judiciare, dintre care cinci criminalistice și trei IT, în procedură fiind alte 48 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecată două cauze penale și au pornit o cauză penală. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 410 dosare.

Direcția legislație a recepționat 37 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor nouă rapoarte de expertiză și șapte avize. La moment, se lucrează pe 47 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat cinci analize operaționale și a inițiat două, alte 100 de studii sunt în procedură, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 127 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat cinci activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 30 de apeluri. Totodată, 1497 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

În penitenciare se află 10 persoane, arestate în dosarele CNA și o persoană a fost plasată în izolatorul Centrului, potrivit serviciului de presă al CNA.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE