Ceban rămâne la șefia capitalei. Conform rezultatelor preliminare finale, el a obținut peste 50 la sută din voturi

408
0

Actualul primar al capitalei, Ion Ceban, rămâne la șefia municipiului Chișinău, după ce, în urma alegerilor locale generale de duminică, 5 noiembrie, a câștigat detașat, acumulând 50,62% din voturi.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Cel puțin așa arată rezultatele finale preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), după procesarea a celor 305 din 305 procese verbale.

Ceban este urmat de candidatul PAS, Lilian Carp, care a acumulat, potrivit datelor preliminare, 28,3% din sufragii. Iar pe locul trei se poziționează candidatul socialiștilor – Adrian Albu, cu 4,52% din voturi. Candidatul din partea Platformei DA, Victor Chironda, a obținut 3,82% din sufragii.

În ceea ce privește componența Consiliului Municipal Chișinău, pentru consilierii din partea MAN a lui Ion Ceban, au votat 33,10% dintre alegători, la rândul său, PAS a acumulat pentru CMC 33,8% din sufragii, PSRM – 9,64% din voturi, iar PCRM – 4,46%.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE