Împărțea „suplimente la pensie” în preajma alegerilor. Un tânăr de 19 ani este cercetat pentru coruperea alegătorilor

395
0

Un tânăr de 19 ani a ajuns pe mâna ofițerilor Centrului Național Anticorupție (CNA) fiind cercetat pentru coruperea alegătorilor.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Incidentul a fost înregistrat la Comrat, unde, cu două zile înaintea alegerilor locale generale, vineri, 3 noiembrie, tânărul vizat a fost surprins în momentul în care împărțea mijloace bănești unor persoane.

Potrivit denunțului depus de un locuitor al mun. Comrat, tânărul ar fi repartizat câte 50 de euro mai multor persoane în calitate de „supliment la pensie” din partea unei formațiuni politice. La fața locului s-a deplasat grupul operativ al DGT Sud, de unde au fost ridicate 17 plicuri a câte 50 de euro fiecare și o listă de persoane care urmau să primească mijloacele financiare menționate.

Examinând listele ridicate s-a constatat faptul că o parte de bani deja a fost distribuită. Tânărul a declarat ofițerilor CNA că pentru serviciul prestat i-a fost promisă achitarea a 100 de euro.

Cazul este cercetat de CNA sub aspectul comiterii infracțiunii de corupere a alegătorilor.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE