Stanciu: „Amenințări, șantaj și candidați-păpușă… o adevărată operațiune de fraudare”. Rezultatele de la Orhei vor fi contestate

471
0
Foto: protv.md

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) va contesta rezultatul alegerilor locale generale de la Orhei, în urma cărora la conducerea municipiului a ajuns jurnalista Tatiana Cociu, care, potrivit rezultatelor preliminare a câștigat detașat cursa acumulând 57,59% din voturi.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„O adevărată operațiune specială de fraudare a scrutinului”, comentează candidatul din partea PAS, Sergiu Stanciu, care afirmă că formațiunea pe care o reprezintă va contesta aceste rezultate cu trimitere la toate încălcările documentate pe parcursul campaniei electorale.

„Au încălcat legea și sfidat statul de drept prin folosirea vădită a resurselor administrative, primăria și consiliul raional. Au dirijat și orchestrat procesul de cumpărare a votului prin implicarea directă a președinților și operatorilor secțiilor de votare. Au făcut agitație electorală în secțiile de votare în ziua votului și cel mai grav, au forțat prin amenințări și șantaj ieșirea la vot a unor cetățeni. Au aruncat în această luptă toate resursele lor, inclusiv prin partide și candidați păpușă care fac parte din grupare și le pot acoperi spatele. Au umflat peste noapte un concurent electoral pentru a se asigura în cazul unui eventual tur doi. Toate acestea se întâmplă în ochii noștri și în fața unor autorități aparent neputincioase”, a precizat Stanciu.

Candidatul mai afirmă că deține suficiente dovezi și argumente care au fost depuse la poliție și CEC.

Precizăm că în urma alegerilor locale generale de duminică, 5 noiembrie, Orheiul a votat masiv pentru exponenta Partidului Forța Alternativă de Salvare a Moldovei, jurnalista Tatiana Cociu, care, în ultima perioadă, lucra pentru fostul partid „Șor”, condus de fugarul penal, Ilan Șor, și care în iunie curent a fost scos în afara legii.

Potrivit radioorhei.md, Tatiana Cociu vine cu o avere modestă, declarată pentru anul trecut, la șefia Orheiului. Potrivit declarației de avere și interese personale aceasta are în proprietate un apartament cu suprafața de 50 m2, estimat la 350 mii într-o valută neprecizată. Apartamentul a fost dobândit prin vânzare-cumpărare în 2018. Anul trecut Cociu a avut 0 lei venituri și nimic în conturile bancare, totuși a reușit să cumpere un automobil Ford fabricat în anul 2014, la un preț de 180 mii într-o valută neprecizată.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE