Viceprim-ministra Cristina Gherasimov a discutat, la Budapesta, despre prioritățile Ungariei pentru viitoarea Președinție a UE

255
0

În cadrul vizitei de lucru la Budapesta, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a Republicii Moldova, Cristina Gherasimov, a discutat despre aspirațiile europene ale Republicii Moldova cu mai mulți oficiali maghiari de rang înalt. Astfel, pe parcursul zilei de luni, ea a avut întrevederi cu Istvan Jakab, vicepreședinte al Parlamentului de la Budapesta, cu Zsolt Semjén, viceprim-ministru și cu Peter Szijjarto, ministru al Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, anunță Biroul pentru Integrare Europeană.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit sursei, discuțiile s-au focusat pe prioritățile Ungariei pentru viitoarea Președinție a Uniunii Europene, pe care o va deține în a doua jumătate a acestui an, dar și pe acțiunile planificate de Guvernul de la Chișinău în această perioadă pentru a avansa pe agenda europeană. De asemenea, Cristina Gherasimov și-a exprimat recunoștința pentru susținerea de care beneficiem în parcursul nostru european din partea Ungariei.

„Am menționat rolul important pe care-l are în consolidarea dialogului politic și a relațiilor economice Parteneriatul Strategic dintre țările noastre. Suntem deschiși să-l dezvoltăm și să-l facem mai puternic. Ne-am dori, totodată, să valorificăm experiența de aderare a Ungariei, care se numără printre cele zece țări care au devenit membre ale Uniunii Europene acum 20 de ani”, a mai spus în cadrul întrevederilor de la Budapesta viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE