De la 1 noiembrie 2023, persoanele cu diabet vor avea acces gratuit la încă un model de test și lanțetă pentru determinarea glucozei în sânge

428
0
Doctor making blood sugar test. Smiley face

Pacienții cu diabet vor avea acces gratuit la încă un model de test și lanțetă pentru determinarea glucozei în sânge. Acestea sunt incluse, începând cu 1 noiembrie, în lista dispozitivelor medicale compensate din fondurile asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Astfel, începând cu 1 noiembrie, persoanele cu diabet vor putea alege în farmacii din 11 modele de teste și 8 modele de lanțete.

De asemenea, pacienții vor putea beneficia gratuit de un model performant de pungă colectoare pentru stome intestinale și urinare, deoarece din 1 noiembrie rata de compensare a acestui dispozitiv a fost majorată de la 50% la 100%.

Pentru compensarea integrală a modelului respectiv de pungă colectoare vor fi alocați circa 500 de mii de lei, bani prevăzuți în fondurile de asigurare medicală obligatorie.

Decizia de a majora rata de compensare și a numărului de dispozitive medicale compensate a fost luată de Consiliul pentru dispozitive medicale compensate cu scopul de a crește accesul persoanelor asigurate la produse farmaceutice acoperite de asigurarea medicală obligatorie.

Ordinul comun al ministrului sănătății și al directorului general al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină cu privire la medicamentele și dispozitivele medicale compensate din fondurile AOAM a fost publicat vineri, 27 octombrie, în Monitorul Oficial.

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE