Sturza, care recunoaște că nu se mai „descurcă în treburile „pe dinăuntru” ale Moldovei”, știe cum trebuie să voteze moldovenii

449
0
„A câta oară primesc mesaje – așteptăm cu nerăbdare comentariile dumneavoastră.
Cu cine să votăm la locale?
Vă spun sincer, nu știu!”
 Ion Sturza recunoaște că „De o vreme, nu mă mai descurc în treburile „pe dinăuntru” ale Moldovei. O stare ciudată, instinctele încă vor cu „ai noștri”, dar creierul tot mai des le dă dreptate la „ai lor”. Și trebuie să fim sinceri, nu toți „ai lor” sunt niște ticăloși sau mancurți.
Da, să faci politică este o muncă foarte nasoală. Asta ar însemna să asculți, să mergi din casă în casă, să ajungi la fiecare om. Acel om vrea să fie curtat, răsfățat – și de ce nu? – corupt financiar sau intelectual.
Dar…
Unii consideră că a mai da o „lege”, a mai interzice ceva e muncă „politică”.
Nu, fraților, e o iluzie optică, care stârnește doar confuzie, și nu este deloc sustenabilă pe termen mediu și lung.
Mediu – anul 2024 și lung – 2030. E un master plan pentru „viitorii”.
Așa că votați cu cei care au vopsit poarta, măturat în fața casei, au pantalonii cârpiți, știți voi unde, și care nu vă promit „cosmodromuri”. Mai rar așa ceva printre candidați? Atunci, vopsiți-vă voi poarta, măturați în fața casei, îmbrăcați nădragi curați și hai spre un viitor mai bun și luminat! Fără ei, politicienii.
P.S. Și da, Slavă Ucrainei! Altfel, Fb – pe care ne tot lamentăm – ar fi fost o amintire din viața „de dinainte”.”

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE