500 de lei pentru agitație electorală. Sute de cetățeni implicați în activități politice ilicite

488
0

Un bărbat din Leova, cercetat penal într-un dosar de finanțare ilegală a formațiunilor politice și spălare de bani.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Ofițerii CNA au efectuat percheziții la un locuitor al or. Leova într-un dosar de finanțare ilegală a formațiunilor politice și spălare de bani, în care acesta este bănuit de repartizarea mijloacelor bănești activiștilor și agitatorilor unui partid politic.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi transmis câte 500 de lei pentru fiecare agitator al formațiunii, numărul total al acestora fiind de 322, în orașul Leova și alte localități ale raionului.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliul bărbatului, au fost ridicate mai multe înscrisuri de ciornă din care rezultă că, până în prezent, au fost repartizate în jur de 160 000 de lei persoanelor atrase în activitatea de promovare a formațiunii.

De asemenea, alte 12 000 de lei au fost ridicate în urma percheziției corporale a bănuitului.

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală în acest caz, bărbatul fiind cercetat în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție, oficiul Sud exercită urmărirea penală.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE