Participarea în alegeri a candidaților din partea Partidului „Șansă” ar putea fi anulată. CEC face trimitere la „acțiunile ilicite”

367
0

Comisia Electorală Centrală a luat act de sesizările organelor de drept privind acțiunile ilicite ale Partidului Politic „ȘANSĂ” în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023. Astfel, CEC a obligat nouă consilii electorale de circumscripție, până în ziua de 1 noiembrie 2023, orele 16.00, să examineze anularea înregistrării candidaților desemnați la funcția de primar și consilier din partea Partidului Politic „ȘANSĂ” în mai multe localități.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Comisia a constatat încălcarea de către reprezentanții Partidului Politic „ȘANSĂ” a prevederilor legislației electorale sub aspectul modului de finanțare a campaniei electorale, corupere a alegătorilor prin oferirea și promisiunea de oferire alegătorilor a unor foloase din alte acțiuni de binefacere în scopul determinării acestora de a a-și exercita drepturile electorale, utilizarea în campania electorală a mijloacelor financiare, altele decât din contul cu mențiunea „Fond electoral”, depășirea plafonului fondului electoral și folosirea fondurilor financiare și materiale nedeclarate.

Comisia, în cadrul ședinței, a reușit să analizeze individual doar unele alegații din sesizările organelor de drept cu referire la nouă administrații publice locale.

Ulterior, după o analiză suplimentară, Comisia se va pronunța individual și în privința acțiunilor candidaților partidului în alte localități unde organele de drept au sesizat nereguli.

În context, prin hotărârea sa, CEC a obligat nouă consilii electorale de circumscripție, până în ziua de 1 noiembrie 2023, orele 16.00, să examineze anularea înregistrării candidaților desemnați la funcția de primar și consilier din partea Partidului Politic „ȘANSĂ” în următoarele localități: satul Tîrșiței, raionul Telenești; comuna Țareuca, raionul Rezina; satul Ișcălău, raionul Fălești; satul Dobrogea Veche, raionul Sîngerei; satul Merenii Noi, raionul Anenii Noi; satul Alexanderfeld, raionul Cahul; satul Pitușca, raionul Călărași; comuna Răculești, raionul Criuleni; satul Joltai, UTA Găgăuzia.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE