Alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 vor fi monitorizate de peste 1500 de observatori

405
0
alegeri locale generale

Alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023 vor fi monitorizate de peste 1500 de observatori naționali și internaționali. Astăzi, Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat ultimii observatori pentru monitorizarea scrutinului din această duminică.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Din numărul total, 1 092 de observatori naționali reprezintă 8 asociații obștești din țară. Cei mai mulți observatori au fost acreditați la solicitarea Asociației Promo-LEX.

Totodată, CEC a acreditat 401 de observatori internaționali. Aceștia reprezintă 17 misiuni diplomatice acreditate în Republica Moldova (93 persoane), 13 autorități electorale străine (30 persoane), o asociație internațională (2 persoane), misiunea de observare a alegerilor din partea OSCE/ODIHR va fi reprezentată de 235 de persoane, din partea ENEMO – 11 persoane, a Congresului Autorităților Locale și Regionale a Consiliului Europei – 20 persoane și Parlamentului European- 12 persoane.

De asemenea, mai mulți observatori naționali au fost acreditați de către consiliile electorale de circumscripție naționale.

Lista observatorilor acreditați de către CEC poate fi consultată pe pagina oficială a instituției www.cec.md, rubrica „Alegeri locale generale 2023”, compartimentul „Acreditarea observatorilor”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE