13 milioane de lei au fost depuse pe conturile trezoreriale ale Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA

440
0
milioane

13 milioane de lei au intrat în conturile trezoreriale ale Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale a CNA, pe data de 26 octombrie 2023. Din suma totală, 11 milioane de lei sunt sechestre aplicate în baza delegațiilor Serviciului Vamal, iar alte 2 milioane de lei reprezintă corpuri delicte, intr-un caz de contrabanda, transmise Agenției pentru administrare.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La moment, pe conturile trezoreriale ale ARBI sunt depuse circa 368 de milioane de lei. Din suma totală, peste 280 de milioane de lei sunt sechestre puse în cazuri de spălare a banilor, 48 de milioane de lei – pe infracțiuni de corupție, 32 de milioane de lei – pe contrabandă și alte peste 6 milioane de lei pe dosare de crimă organizată, trafic de droguri și trafic de ființe umane. De la creare, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 8 miliarde de lei.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) este o subdiviziune autonomă din cadrul CNA care se ocupă de efectuarea investigațiilor financiare paralele, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale indisponibilizate, precum și evidența acestor bunuri.

Agenția precizează că procesul de recuperare a bunurilor infracționale se consideră finalizat odată cu adoptarea, de către instanța de judecată, a deciziei de confiscare, după condamnarea persoanei.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE