Mandatul directorului CNA, Iulian Rusu, a încetat. Odată cu încetarea mandatului directorului CNA, încetează de drept și mandatele adjuncților instituției – Vadim Cojocaru și Alexandr Pînzari

426
0
CNA

Parlamentul a luat act de cererea de demisie din funcția de director al Centrului Național Anticorupție depusă de Iulian Rusu.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit proiectului de hotărâre, votat de 65 de deputați, odată cu încetarea mandatului directorului CNA, încetează de drept și mandatele adjuncților instituției – Vadim Cojocaru și Alexandr Pînzari. Hotărârea intră în vigoare la data adoptării.

Potrivit legislației, directorul CNA este numit în funcție de Parlament, cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Candidatura acestuia trebuie să fie propusă de cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE