Împrumut pe 15 ani de la BERD pentru modernizarea căilor ferate din Republica Moldova. Banii vor fi acordați în două tranșe

335
0

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi un îmrpumut pentru modernizarea infrastructurii de cale ferată din Republica Moldova. Parlamentul a votat, în prima lectură, RATIFICAREA unui acord de împrumut în acest sens.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

BERD va oferi Republicii Moldova un împrumut în valoare de 23 de milioane de euro, acordat în două tranșe. De asemenea, țara noastră va beneficia și de un grant de 20 de milioane de euro, oferit de Comisia Europeană.

Banii vor fi folosiți pentru efectuarea lucrărilor de reparație a coridorului feroviar Vălcineț – Ocnița – Bălți – Ungheni – Chișinău – Căinari.

Potrivit autorităților, renovarea respectivului coridor feroviar va avea drept rezultat atragerea volumelor de mărfuri și majorarea numărului de pasageri. Asta pentru că, după realizarea lucrărilor de reparație, se va majora viteza de circulație a trenurilor, vor fi eliminate anumite restricții și va fi redus timpul de rotație a trenurilor.

Împrumutul va fi acordat pe un termen de 15 ani. Ratificarea Acordului de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare „RLF – Răspuns de urgență – Căile Ferate din Moldova” a fost semnat la Chișinău la 27 iunie 2023.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE