Un avocat este cercetat penal pentru trafic de influență, fiind bănuit că ar fi promis influențarea unor persoane publice contra 8000 de euro

379
0
AVocat


Un avocat din Chișinău este bănuit de  trafic de influență, fiind documentat de CNA, procurorii anticorupție și SPIA al MAI într-un dosar pornit la 4 septembrie 2023, informează CNA.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit materialelor acumulate, avocatul, susținând că ar avea influență asupra persoanelor cu funcție de demnitate publică din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, l-ar fi convins pe unul dintre clienții săi că poate soluționa dosarul de escrocherie în care acesta figura.

În cadrul investigațiilor și acțiunilor de urmărire penală s-a constatat că pentru serviciile de intermediere avocatul ar fi pretins de la clientul său 8000 de euro.

Faptul pretinderii a fost fixat în cadrul convorbirilor telefonice pe care le-a avut acesta cu clientul. La data de 15 septembrie 2023, avocatul a primit de la persoana pe care o reprezenta în dosar o tranșă din suma pretinsă.

Astăzi au fost efectuate trei percheziții la domiciliul, autoturismul și în biroul de serviciu al avocatului.

Acțiunile de urmărire penală continuă, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție exercită urmărirea penală.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE