Adjunctul de ieri a devenit, azi, șef. Alexandr Pînzari a fost numit în funcția de director al CNA

416
0
Nou șef la CNA

Candidatura lui Alexandr Pînzari pentru funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA) a fost propusă de un grup de 26 de deputați din PAS.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Alexandr Pînzari activează în cadrul CNA din anul 2016. Anterior, el a ocupat funcția de șef Direcție generală teritorială „Nord” a Centrului Național Anticorupție. Recent, acesta a fost numit în funcția de director adjunct al CNA, însă mandatul său a încetat de drept, odată cu încetarea mandatului fostului director, Iulian Rusu.

Potrivit legislației, directorul CNA este numit în funcție de Parlament, cu votul majorității deputaților aleși, pentru un mandat de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat. Candidatura acestuia trebuie să fie propusă de cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE