Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu reprezentanții Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO)

390
0

Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Rețelei Europene a Organizațiilor de Monitorizare a Alegerilor (ENEMO), venită în cea de-a șasea misiune de monitorizare a alegerilor din Republica Moldova. Discuțiile s-au axat pe asigurarea unui scrutin transparent, liber și corect, în contextul alegerilor locale care urmează în noiembrie.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Președinta a menționat că legislația electorală a fost îmbunătățită, ținându-se cont de recomandările Comisiei UE. Totodată, șefa statului a vorbit despre riscul interferenței străine în alegerile locale, problema finanțării ilegale a campaniilor și încercările de corupere a candidaților și alegătorilor. Președinta Maia Sandu a îndemnat observatorii să acorde o atenție sporită acestor acțiuni de a compromite alegerile libere și corecte.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE