ARBI a emis ordonanțe de sechestru pe șase automobile, inclusiv un Ferrari, un Mercedes Benz și un Can Am Maverick X3

436
0

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA, pe bunuri în valoare de peste 6,6 milioane de lei, săptămâna trecută. Printre acestea se numără o încăpere locativă și 6 mijloace de transport. Mai exact, este vorba despre un Mercedes Benz (anul fabricaţiei 2018), un Ferrari (anul fabricaţiei 2016), un Audi S3 (anul fabricaţiei 2016), o Toyota prius (anul fabricaţiei 2021), un Can Am Maverick X3 (anul fabricaţiei 2017) și un Renault megane (anul fabricaţiei 2016).

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

La moment, ARBI are în examinare 101 de delegații, pe 72 de cauze penale, în privința a 143 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 12 expertize judiciare, dintre care 5 criminalistice și 7 IT, în procedură fiind alte 52 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecată 7 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 414 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 35 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 16 rapoarte de expertiză și 7 avize. La moment, se lucrează pe 48 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 4 analize operaționale, alte 102 de studii sunt în procedură, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 106 de caziere de integritate.

Direcția educație anticorupție a desfășurat 13 activități de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție pentru angajații Serviciului de Informații și Securitate, Serviciului Vamal, Inspectoratului General al Poliției și Căii Ferata din Moldova.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 22 de apeluri. Totodată, 1466 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

În penitenciare se află 5 persoane, arestate în dosarele CNA.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE