Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în vizită la Praga. Oficialul va participa la Summitul parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea

297
0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la cel de-al doilea Summit parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea. Reuniunea va avea loc mâine, la Praga, fiind organizată de către Ucraina și Republica Cehă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Igor Grosu va susține un discurs în cadrul summitului și va participa la discuțiile din marja sesiunii plenare și a celor două paneluri tematice. Președintele Parlamentului va avea mai multe întrevederi cu omologii săi prezenți la eveniment și va semna, împreună cu Președintele Radei Supreme de la Kyiv, Ruslan Stefanchuk, un memorandum de înțelegere între instituțiile parlamentare din Republica Moldova și Ucraina. De asemenea, șeful legislativului se va întâlni cu moldovenii stabiliți în Cehia.

Summitul parlamentar „Platforma Internațională Crimeea” va aborda aspecte multiple ale situației actuale de securitate din Ucraina și posibilitățile parlamentelor naționale și instituțiilor parlamentare internaționale de a-și aduce contribuția la domeniile prioritare de activitate ale Platformei. Peste 50 de președinți și vicepreședinți de parlament din diferite țări și președinți și vicepreședinți ai adunărilor parlamentare ale instituțiilor internaționale vor participa la reuniune. La sfârșitul summitului va fi adoptată o declarație comună.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE