Premierul Dorin Recean la ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană: „Este important să ne mobilizăm și să tratăm cu prioritate absolută solicitările ce țin de agenda europeană a țării noastre”

342
0

Evoluțiile în procesul de pregătire pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană au fost analizate la ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană, prezidată de prim-ministrul Dorin Recean. Șeful Executivului a subliniat importanța accelerării și realizării în termenele stabilite a tuturor acțiunilor interne necesare pentru definitivarea Planului național de acțiuni pentru aderare (PNA), supus consultărilor publice, și autoevaluarea conformității legislației naționale cu normele și regulamentele europene.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„În perioada următoare, este important să ne mobilizăm și să tratăm cu prioritate absolută solicitările ce țin de agenda europeană a țării noastre. Să avem echipe dedicate în fiecare minister, care vor acționa prompt și vor dinamiza procesele. Integrarea europeană înseamnă implicarea plenară a fiecăruia din noi și obiectivul de țară pentru care muncim zi de zi”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Planul național de acțiuni privind aderarea la Uniunea Europeană, pentru anii 2023 – 2027 urmează a fi aprobat până la finele lunii curente. Ulterior, documentul va fi actualizat în fiecare an, după publicarea raportului Uniunii Europene privind extinderea. Totodată, autoevaluarea se va desfășura în perioada decembrie 2023 – august 2024, iar pentru a facilita acest proces, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene va organiza sesiuni de instruire pentru toate instituțiile implicate.

În cadrul ședinței, membrii comisiei guvernamentale s-au referit și la inițiativa Comisiei Europene de instituire a culoarului verde Reni – Giurgiulești – Galați, în cadrul „Coridoarelor Solidarității”.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE