Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Credite pentru conservarea energiei” vor fi scutite de TVA și taxe vamale

442
0

Mărfurile și serviciile destinate implementării proiectului „Credite pentru conservarea energiei” vor beneficia de facilități fiscale și vamale. Parlamentul a aprobat în prima lectură, cu 74 de voturi, un proiect de lege în aces sens.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit PROIECTULUI, livrările și importul de mărfuri și servicii destinate implementării programului respectiv vor fi scutite de TVA fără drept de deducere, de accize, de taxa vamală, de taxa pentru efectuarea procedurilor vamale și de taxa pentru mărfurile care, în procesul utilizării, cauzează poluarea mediului. Modul de aplicare a facilităților fiscale și vamale respective sunt stabilite de Guvern. „Scutirea de TVA va reduce costurile de finanțare a proiectelor implementate de autoritățile locale, ceea ce este deosebit de important în cazul localităților ale căror venituri proprii sunt limitate”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Programul „Credite pentru conservarea energiei” este finanțat și implementat de Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO). Prin intermediul acestuia autoritățile din Republica Moldova obțin finanțare pentru proiecte de conservare a energiei pentru instituțiile publice – școli, grădinițe, spitale, centre sociale – și pentru proiecte de iluminat stradal.

Autorii inițiativei legislative sunt deputații PAS Radu Marian și Ina Coșeru. Proiectul de lege urmează a aprobat de Parlament și în lectura a doua.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE