Doliu în lumea fotbalului din Republica Moldova. A decedat una dintre cele mai bune jucătoare ale Naționalei de fotbal feminin a Republicii Moldova

593
0

Una dintre cele mai bune jucătoare ale Naționalei de fotbal feminin a Republicii Moldova, Violeta Mițul a trecut în neființă la doar 26 de ani. Ea a suferit un tragic accident  în timpul unei escale la munte, unde era plecată alături de coechipierele sale de la clubul Ungmennafélagið Einherji din Islanda, pentru care evolua din primăvara acestui an, anunță MEC.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Violeta Miţul s-a născut pe 3 aprilie 1997. La 18 ani avea deja în palmares două Cupe ale Moldovei câștigate în componența echipei FC Tiraspol-Alga (2013 si 2015).

Violeta a avut o carieră sportivă strălucită și peste hotarele țării. În 2016 și 2017 a devenit vicecampioană a Kazahstanului.

Un an mai târziu, în 2019 și-a trecut în palmares și Cupa României cu echipa Vasas Femina iar în  2021 a completat podiumul de premiere în campionatului din Ucraina în componența echipei Voskhod, cucerind medaliile de bronz. Până a se transfera la echipa Ungmennafélagið Einherji din Islanda, Violeta și-a adjudecat medalia de aur a campionatului Italiei, Liga C, cu echipa  Apulia Trani și a mai jucat și în campionatul spaniol la formația FF La Solana din seria C.

Ministerul Educației și Cercetării își exprimă regretul profund față de trecerea în neființă a jucătoarei Violeta Mițul și aduce sincere condoleanțe familiei sale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE