Academicianul Mihai Cimpoi împlinește astăzi 81 de ani

751
0

Acum un an, publicam acest minunat interviu cu Acad. Mihai Cimpoi, personalitatea care are răspuns la toate întrebările. Îl reluăm nu pentru a demonstra cât de ingenioși am fost noi cu întrebările noastre, ci pentru a ne convinge încă o dată că Omul Cimpoi, acest munte de știință și cultură, are un șarm aparte, este inconfundabil, fiind apreciat și prețuit nu doar de noi, cei de la Gazeta, câți am mai rămas, ci și în tot spațiul românesc, pe toate meridianele culturale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Interviul pe care vă îndemnăm să-l citiți sau să-l recitiți a fost publicat, precum vă spuneam, anul trecut, cu o zi înainte ca Acad. Mihai Cimpoi să împlinească 80 de ani.

„Greu e, dragi contemporani,

Să trăiești 80 de ani;

După aia nu e greu

Că te uită Dumnezeu”,

îi place lui Cimpoi să spună o epigramă a marelui Nicolae Ghițescu.

Peste un an, astăzi, 3 septembrie, ajuns deja la 81 de ani, Mihai Cimpoi este la fel de tânăr, la fel de „încadrat în activități”. Secretul longevității sale fizice și de creație rezidă în muncă permanentă, voie bună și simț al umorului, și… poate mai este ceva, dar vă promitem că o să aflăm anume ce, cu toții, într-un viitor interviu cu care am rămas datori.

Mai jos reproducem și o epigramă antologică a Maestrului Mihai Cimpoi, pentru deliciul tuturor, chiar și al cârcotașilor de care nu duce lipsă.

Căsătorie reușită

Cu noua soață, moș Andrei

N-a prea avut idee proastă:

Din vârsta lui scazi vârsta ei

Și mai rămâne de-o nevastă…

Urându-i să ajungă și la o sută de ani, având parte de „uitarea” lui Dumnezeu, ne bucurăm că suntem contemporani cu el și îi spunem că ne onorează mult colaborarea noastră.

La mulți ani, stimate domnule Academician Mihai Cimpoi!

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE