Ordinul de lichidare a partidului neconstituţional al fugarului Ilan Şor a intrat oficial în vigoare

400
0

Ordinul semnat de ministra Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, cu privire la constituirea Comisiei de lichidare a Partidului Politic „Șor”, declarat neconstituțional, a intrat oficial în vigoare. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Potrivit notei emise de instituţie, la constituirea Comisiei s-a urmărit ca în componența acesteia să fie asigurată prezența atât a reprezentanților unor autorități publice relevante în contextul subiectului dat – Comisia Electorală Centrală, Serviciul Fiscal de Stat, Ministerul Afacerilor Interne, cât și a practicienilor, care au ca domeniu de expertiză procedurile de lichidare a persoanelor juridice -administratori autorizați și avocați. În conformitate cu legislația în vigoare, anume acest organ colegial este responsabil de desfășurarea acțiunilor necesare în vederea lichidării partidului politic declarat neconstituțional, membrii comisiei de lichidare urmând a se întruni în ședințe periodice, pentru realizarea obiectivului stabilit.

Totodată, responsabilii de la Ministerul Justiţiei subliniază că „Partidul Politic „Șor” este dizolvat din momentul pronunțării Hotărârii Curții Constituționale 10/2023. Din acel moment, niciun act al organelor acestui partid nu mai are vreo valoare juridică. Existenţa formală a acestui partid va înceta după ce comisia va finaliza procedura de lichidare şi radiere a partidului din Registrul de stat al persoanelor juridice.

În acest proces, Ministerul Justiției va asigura tot suportul necesar pentru desfășurarea eficientă a activității comisiei de lichidare, astfel încât implementarea deplină a Hotărârii Curții Constituționale nr. 10/2023 să se realizeze în termene rezonabile. Ordinul a intrat în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Precizăm că Partidul Politic „ȘOR” a fost declarat neconstituțional la data de 19 iunie 2023. Decizia a fost pronunțată de magistrații Curții Constituționale, urmare a sesizării Guvernului Republicii Moldova, în care se menționa că formațiunea, prin activitatea sa, a încălcat în repetate rânduri principiile statului de drept și a acționat într-o manieră contrară intereselor naționale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE