Zaharova ameninţă din nou. MAEIE condamnă ultimele declaraţii ale exponentei de la Moscova: „Neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolare”

451
0
Purtătătoarea de cuvânt a Ministrului rus de Externe, Maria Zaharova / Sursa FOTO: TASS

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a condamnat  ultimele declaraţii, pe care le-a calificat „false”, ale reprezentantei oficiale a Ministerului rus de Externe.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

„Condamnăm declarațiile false făcute recent de către reprezentanta Ministerului rus de Externe. Neutralitatea țării noastre nu înseamnă izolare. Autoritățile dezvoltă parteneriate cu organizații și state pentru a păstra pacea și securitatea țării. În acest sens, Republica Moldova cooperează cu cei care promovează valorile democratice. Din prima zi a războiului am condamnat ferm agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Vom continua să oferim prietenilor noștri ucraineni toată asistența posibilă, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul organizațiilor internaționale”, se menţionează în nota emisă de MAEIE.

În acelaşi timp, responsabilii din cadrul instituţiei subliniază că ţara noastră este ferm hotărâtă să devină un stat membru al UE.

„Avem un mandat puternic din partea cetățenilor, care au ales să trăiască într-o lume liberă, democratică și prosperă – UE. Respingem orice tentativă de a submina aceste eforturi. Republica Moldova rămâne ferm ancorată în spațiul valoric european”, se mai menţionează în declaraţie.

Reacţia MAEIE vine după ce reprezentanta oficială a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, a lansat noi ameninţări în adresa Chişinăului.

„Aș dori să avertizez oficialii de la Chișinău să se ferească de o implicare şi mai activă în procesul de „sprijinire” a Ucrainei, care nu numai că va pune în pericol stabilitatea și securitatea în regiune, dar va transforma, de facto,  Moldova într-un complice la crimele de război ale regimului de la Kiev”, a declarat Zaharova vineri, 25 august, referindu-se la „situaţia din Moldova”.

Nu este pentru prima dată când purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe de la Moscova, Maria Zaharova, face declaraţii ameninţăroare şi denigratoare la adresa Chişinăului.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE