AIPA// De mâine, fermierii vor putea depune cereri de solicitare a plăților directe în sectorul zootehnic. Pentru un litru de lapte de vacă fermierii vor primi 3 lei

469
0

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) lansează primul apel de depunere a cererilor de solicitare a plăților directe în sectorul zootehnic: per cap de animal, pentru speciile: bovine, ovine, caprine și cabaline; per litru de produs: lapte de vacă.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Menționăm că, cererile de solicitare a plăților directe per cap de animal se vor depune în perioada 17 august 2023 – 30 septembrie 2023, iar cererile de solicitare a plăților directe per litru de produs: lapte de vacă, se vor depune în perioada 17 august 2023 – 15 septembrie 2023.

Astfel, deținătorii de animale, înregistrați în Registrul de stat al animalelor (RSA) pot depune dosarele de solicitare a subvenției, la Oficiile Teritoriale AIPA începând cu 17 august 2023.

Plățile vor fi oferite pentru următoarele măsuri:

Măsura 1: Plăți directe per cap de animal (bovine)

– Submăsura 1.1 Junci peste 3 luni – 3000 lei;

– Submăsura 1.2 Junci peste 12 luni – 5000 lei.

Măsura 2: Plăți directe per cap de animal (ovine)

– Submăsura 2.1 Oi din rase specializate pentru producția de lapte și mixte – 700 lei;

– Submăsura 2.2 Oi din rase specializate pentru producția de carne – 700 lei;

– Submăsura 2.3 Mioare peste 3 luni – 400 lei.

Măsura 3: Plăți directe per cap de animal (caprine)

– Submăsura 3.1 Capre – 700 lei;

– Submăsura 3.2 Căprițe peste 3 luni – 400 lei.

Măsura 4: Plăți directe per cap de animal (cabaline)

– Submăsura 4.1 Iepe/armăsari – 5000 lei;

– Submăsura 4.2 Mânze – 2000 lei.

Amintim că, pentru a fi eligibile pentru plățile directe, animalele trebuie să fie asigurate în condițiile Legii nr. 183/2020 privind asigurarea subvenționată în agricultură.

Măsura 1: Plăți directe per litru de lapte

– Submăsura 1.1 Lapte de vacă – 3 lei;

Cererile de solicitare a plăților directe se depun pentru livrările laptelui de vacă efectuat în perioada 1 noiembrie 2022 – 30 iunie 2023.

Pentru informații cu privire la condițiile de accesare a plăților directe, criteriile de eligibilitate, actele obligatorii, procedura de depunere a cererilor de solicitare a subvenției, cuantumul, dar și speciile de animale pasibile plăților directe, accesați Regulamentul. Totodată, documentele privind depunerea dosarului de solicitare a plăților directe pe cap de animal, le găsiți la capitolul Plăți directe sectorul zootehnic 2023.

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE