Persoanele fizice și juridice din Republica Moldova, inclusiv cele din diasporă, dar și cetățenii străini se pot programa online pentru depunerea cererilor privind obținerea certificatelor, copiilor și extraselor din documentele de arhivă

388
0

Agenția Națională a Arhivelor (ANA), în comun cu Ministerul Justiției și Agenția de Guvernare Electronică, a elaborat un sistem informațional de programări online, care este deja funcțional.Serviciul este gratuit și va fi disponibil pentru programări după data de 2 octombrie, deoarece până atunci au fost completate toate programările prin vechiul sistem sau prin telefon.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Pe lângă programările pentru solicitarea documentelor de arhivă (inclusiv certificatele tematice), prin intermediul acestei platforme persoanele interesate se pot programa pentru efectuarea cercetărilor în sala de studiu.

Platforma poate fi accesată de pe pagina principală a instituției: www.arhiva.gov.md, secțiunea „Programări ONLINE”.

Sistemul informațional de programări online a fost elaborat pentru a simplifica accesul persoanelor fizice și juridice la serviciile publice prestate de către ANA, dar și pentru a eficientiza activitatea instituției. La etapa a doua a modernizării serviciilor publice prestate de către ANA, solicitanții vor putea depune în format online și solicitările propriu-zise.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE