Curtea de Apel a menținut decizia CA prin care Cinema 1 a fost amendată cu 42 000 de lei

440
0
Completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții de Apel Chișinău a decis să mențină decizia Consiliului Audiovizualului (CA) de sancționare a postului Cinema 1 și să anuleze încheierea din 21 aprilie 2023 a Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani.

În decembrie 2022, postul TV Cinema 1 a fost sancționat cu trei amenzi în sumă de 42 000 de lei pentru insuficiență de programe locale, inclusiv în limba română și în orele de maximă audiență.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Fondatorul serviciului media, „A. Video-Content” SRL, a solicitat anularea amenzilor în instanța de judecată, afirmând că a fost clasificat ca furnizor național în mod incorect, că producerea programelor locale cu durata de opt ore zilnic este dificilă și că ar exista pericolul de producere a unor prejudicii ireparabile.

Prin hotărârea din 21 aprilie 2023, prima instanță a admis cererea furnizorului.

Pe 10 iulie 2023, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul CA din 17 mai ca fiind întemeiat și a decis să caseze încheierea primei instanțe. Curtea de Apel a constatat că producerea unor astfel de prejudicii nu a fost argumentată și nici probată suficient și obiectiv, iar admiterea cererii „A. Video-Content” SRL a fost neîntemeiată.

Este de menționat că furnizorii de servicii media, odată cu obținerea licenței de emisie, se obligă să respecte prevederile acesteia, precum și Codul serviciilor media audiovizuale.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE