Doi taximetrişti au ajuns pe mâna poliţiei pentru trafic de droguri. Ce rol aveau cei doi în gruparea deconspirată de oamenii legii 

514
0

Doi taximetrişti din Chişinău vor răspunde în faţa legii pentru trafic de droguri. Cei doi au fost arestaţi după ce, timp de două luni, poliţia a investigat activitatea infracțională a unei grupări specializate.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

În total, au fost reținute patru persoane cu vârste cuprinse între 27 și 52 de ani,  originare și domiciliate în municipiul Chișinău. În cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că două femei, membre ale grupului, la începutul anului 2023 s-au angajat și activau în calitate de curieri de droguri la un magazin online. Apoi au racolat în activitatea infracțională alte două persoane care activau în calitate de taximetriști și le-au atribuit roluri de transportare a drogurilor și comercializarea acestora.

Suspecții au fost  reținuți în flagrant în momentul plasării drogurilor în ascunzișuri. În cadrul perchezițiilor desfășurate la domiciliile și mijloacele de transport ale acestora au fost depistate și ridicate mii de lei obținuți în urma comercializării drogurilor, telefoane mobile și cartele SIM utilizate la săvârșirea infracțiunii, carduri bancare, pachețele de tip zip-lock destinate pentru ambalarea drogurilor, rulouri cu bandă izolantă, cântare la scara mică, precum și droguri de diferite tipuri- muguri de marijuana, PVP, mefedronă și pastile Extasy.

Valoarea drogurilor scoase din circuit depășește suma de 250 de mii de lei. Pe numele a trei femei au fost eliberate mandate de arest pe un termen de 30 zile, iar bărbatul care activa în calitate de taximetrist este cercetat în stare de libertate.

Oamenii legii atenţionează că persoanele care refuză de a-și continua activitatea infracțională sau predau benevol drogurile deținute sunt absolvite de pedeapsa penală.

 

 

 

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE