Starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile

408
0

Începând cu 3 august 2023, starea de urgență în Republica Moldova ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. O hotărâre în acest sens a fost aprobată de Executiv în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale.

Susține și tu o instituție de presă liberă! Donația ta va contribui la susținerea activității noastre prin care informăm societatea echidistant și corect. Ajută-ne să promovăm adevărul, dreptatea și libertatea.

SUSȚINE

Documentul urmează a fi prezentat spre aprobare Parlamentului.

Necesitatea prelungirii stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, inclusiv prin survolul accidental al spațiului aerian cu drone și rachete.

Starea de urgență va oferi Guvernului pârghiile necesare pentru asigurarea păcii, securității publice și energetice a comunicațiilor terestre și portuare ale țării.

În cazul în care ai ajuns să citești acest text, înseamnă că subiectul reflectat te-a interesat. Site-ul „gazetadechisinau.md” publică articole care reflectă un spectru larg de probleme, scrise profesionist și echidistant de editorialiști și jurnaliști cu experiență. „Gazeta de Chisinau” este o sursă de informare credibilă pe piața mediatică din Republica Moldova. Nu o lăsa să dispară! Contribuie la menținerea unei publicații libere. Acum poți face și tu o donație.

SUSȚINE